Κατεβάστε τον νέο τιμοκατάλογο
σε αρχείο PDF πατώντας ΕΔΩ


Download our new menu
in PDF format HERE
 

 

You are here > Home

 

postheadericonFACEBOOK

Κάντε LIKE την σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα μας !!! 

Καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα της

 

Αποφασίσαμε το 2000 δύο άτομα να ιδρύσουμε στην Κύπρο την ALFA PIZZA έχοντας στο νου μας ένα φιλόδοξο και μεγαλεπίβολο όραμα, την ανάπτυξη αλυσίδας καταστημάτων με την μέθοδο του franchise.  Χάρη στη προτίμηση του κοινού κατορθώσαμε μέχρι σήμερα να αναπτυχθούμε και να δραστηριοποιηθούμε σε 10 περιοχές της Λευκωσίας, 1 στη Λάρνακα και 1 στη Λεμεσό.  Επίτευγμα πρωτόγνωρο για Κυπριακή αλυσίδα.  22,000 χιλιάδες άτομα γευματίζουν εβδομαδιαία με την παραδοσιακή ALFA PIZZA και τα σπιτίσια προϊόντα από τα καταστήματα μας.  Τα αγνά και υψηλής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό που διαθέτουμε έφεραν την τεράστια επιτυχία την οποία χρωστάμε στον πελάτη.

Στόχος και έγνοια μας είναι να προσφέρουμε στον πελάτη ποιοτικό φαγητό με γεύση και αξία ανάλογη με τα λεφτά που πληρώνει ο κάθε καταναλωτής.

Το πλουσιότερο ίσως Menu που διαθέτουμε με τα εύγεστα προϊόντα σου δίνει πάρα πολλές επιλογές και σου ανοίγει την όρεξη.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την πίτσα SAPORITA και την SPECIAL ή φτιάξτε την δική σας γεύση παραγγέλλοντας τα υλικά που σας αρέσουν.

Αν επιθυμείτε πλούσιο τραπέζι με λίγα λεφτά τότε δοκιμάστε τα COMBINATION τα οποία περιλαμβάνουν πίτσα, σαλάτα κοτόπουλο fried chicken, πατάτες, φτερούγες, ψωμάκια. Εαν είστε φίλοι της μακαρονάδας θα σας ικανοποιήσουμε πλήρως. Τα σπιτίσια hamburger μας, chickenburger και chicken nuggets θα σας εντυπωσιάσουν τόσο σε γεύση και ποιότητα όσο και ποσότητα. Από ολόφρεσκες σαλάτες και νηστίσιμα γεύματα θα βρείτε αρκετά.

Επίσης σας προτείνουμε οτιδήποτε βλέπετε στο menu μας και σας αρέσει.

Είναι όλα ALFA Ποιότητα.

 

 

 

Ιστορία της πίτσας

Η 
σας παρουσιάζει την ιστορία της πίτσας όπως δεν την έχετε ακούσει ποτέ...!

Πολλοί από εσάς θα μείνουν έκπληκτοι διαβάζοντας την ιστορία αυτή αφού ο μύθος που θέλει την πίτσα να είναι ιταλικής επινόησης και κατασκευής καταρρέει. Μπορεί οι Ιταλοί να κατέστησαν ανά το παγκόσμιο την πίτσα διάσημη, οπωσδήποτε όμως δεν είναι αυτοί που την εφεύραν. Η ιδέα αυτή χρεώνεται στους Έλληνες. Πρό της καθόδου των Ελλήνων στη νότιο Ιταλία το πιο συγγενικό έδεσμα με την πίτσα ήταν ένα κακότεχνο ψωμί το οποίο ψηνόταν κάτω από πέτρες της φωτιάς και το οποίο αποτελούσε μέρος της διατροφής ενός λαού, των Ετρούσκων, που κατοικούσαν στη βόρεια Ιταλία. Το ψωμί αυτό αφού ψηνόταν αρτινόταν με μιά ποικιλία διαφόρων γεμίσεων και αφού το "βουτούσαν" σε σάλτσα ή άλλα ζουμιά, το τρώγανε σαν ορεκτικό και όχι σαν γεύμα.

Όταν οι Έλληνες αποίκισαν τη νότιο Ιταλία (730π.Χ. - 130π.Χ.) μετέφεραν μαζί με τον ελληνικό πολιτισμό και τις μαγειρικές τους δεξιοτεχνίες. Όπως είναι γνωστό οι Έλληνες της εποχής ήταν οι καλύτεροι γνωστοί ψωμάδες. Την τέχνη τους αυτή την είχαν μάθει από τους πρώτους και καλύτερους ψωμάδες, τους Αιγύπτιους, τόσο καλά που στο τέλος ξεπέρασαν κατά πολύ ακόμη και τους δασκάλους τους. Οι μεθόδοι τους στην ανάμειξη διαφόρων αλεύρων και η τεχνική τους στο ψήσιμο που σημειωτέον περιλάμβανε τη χρήση φούρνων και ειδικών καλουπιών για ψήσιμο ψωμιών, ήταν οι πιό προηγμένες στην αρχαιότητα. Με το ψωμί σαν βάση οι Έλληνες πρώτοι καθιέρωσαν την ιδέα της πίτσας σαν γεύμα και όχι σαν ορεκτικό. Αυτοί έψησαν πρώτοι ταυτόχρονα το ψωμί (βάση) με μία ποικιλία από νοστιμιές (μεζέδες) σε επίπεδα στρογγυλά ψωμιά "Πλακούντες". Στα αρχαία Ελληνικά η λέξη "μεζέ" σημαίνει οτιδήποτε σκορπισμένο ή ψημένο πάνω στο ψωμί όπως π.χ. έλαια, κρεμμύδια, σκόρδο, ελιές, λαχανικά και τυρί. Στα στρογγυλά αυτά ψωμιά το χείλος τους αφηνόταν να ξεροψηθεί ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται σαν λαβή, όπως χρησιμοποιείται και σήμερα στη δική μας πίτσα.

Ο Πλάτωνας στο έργο του "Πολιτεία" δίδει με γλαφυρότητα την περιγραφή της αρχαίας ελληνικής πίτσας. Αναφέρει συγκεκριμένα:  "... [οι Έλληνες] θα τρέφονται φτιάχνοντας κριθαρόπιτες και ψωμί από σταρένιο αλεύρι, που θα τα ζυμώνουν και θα τα ψήνουν, και βάζοντας ζύμη ή ψωμιά πάνω σε κάποια καλαμόφυλλα ή πάνω σε καθαρά φύλλα...". Συνεχίζοντας πρόσθεσε:   "..... Αλάτι και φυσικά ελιές και τυρί, βολβούς και λάχανα.... θα μαγειρεύουν".

 

 

 

SHOPS

1. ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ
Λεωφ. Αγλαντζιάς 50Β
22 338 777   2. ΑΓΙΟΣ ΔΟΜΕΤΙΟΣ
Λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου 48Δ
22 77 98 98   3. ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ
Λεωφ. Τσερίου 1Α
22 87 93 93   4. ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑ
Λεωφ. Λυκαβητού 41Β
22 44 40 40
5. ΛΑΤΣΙΑ
Γων. Λεωφ. Μακαρίου & Π. Κατελάρη 2
22 571 999   6. ΚΑΪΜΑΚΛΙ
Λεωφ. Καντάρας 40
22 34 89 89   7. ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ' 238
22 44 33 22   8. ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟ
Λεωφ. Ειρήνης 9
22 44 11 77
9. ΚΟΚΚΙΝΟΤΡΙΜΙΘΙΑ
Λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου 65Θ
22 836 200   10. ΚΛΗΡΟΥ
(Λειτουργεί και σαν εστιατόριο)
22 634 900   11. ΛΕΜΕΣΟΣ
25 73 60 90  

Ανοικτά και το μεσημέρι!
(εκτός από τα καταστήματα Λακατάμιας, Κοκκινοτριμιθιάς,
Πέρα Χωριό, 
Κλήρου και Λεμεσού)
Στις τιμές περιλαμβάνονται όλοι οι φόροι Παράδοση - Delivery € 2.20